Boodschappen doen bij Pronk op de markt in Hilversum of Laren is een belevenis. Er wordt gewerkt in stofjassen en gelopen op klompen. Dankzij klassieke Nederlandse beleefdheid en het zeer open karakter van de zaak krijgt elke klant de aandacht en waardering die hij verdient. Het is een feest om bij Pronk te zijn en een belevenis om Pronk’s kaas te eten. U kunt uw kaas op bestelling vacuüm laten trekken zodat u de kaas ook mee kunt nemen op vakantie. 

We hebben een ruime collectie aan kazen. Informeert u vooral als u op zoek bent naar een specifieke smaak, deze lijst geeft een beeld van onze collectie maar is niet volledig. Op de pagina over de winkel staat informatie over andere producten die wij aanbieden.

  • Boerenkazen: deze zijn rauwmelks, dat betekent dat de melk niet is gepasteuriseerd. De kaas is beschikbaar van zeer jong tot overjarig oud en we hebben ook specifieke boerenkaassmaken, waar je de boerderij in proeft en ruikt;
  • Boerenkazen met kruiden zijn er in veel varianten: pesto, truffel, sambal, fenegriek, brandnetel, gemengde kruiden, mosterd en Italiaanse kruiden met knoflook en olijven;
  • Kaas uit de Beemster hebben we van jong tot oud. Wij rijpen alle kazen zelf in onze eigen kaaspakhuizen in het centrum van Weesp. Dit is een natuurlijk proces, op houten planken. Als het buiten koud is, is het bij de kazen ook koud – en andersom in de zomer. We verzorgen de kazen met aandacht en dat is precies wat je terug proeft;
  • Komijnekaas is ook beschikbaar in alle leeftijden;
  • Geitenkaas met een heel fijne smaak en lekker smeuïg, van jong tot oud;
  • Geitenkaas met kruiden zoals fenegriek. Ook hebben we geitenkaas met truffel en komijn in de collectie;
  • Friese kruidnagelkaas;
  • Schapenkaas – in drie verschillende leeftijden;
  • Light kaas: deze kaas bevat minder vet en minder zout;
  • Weesper molen kaas: deze kaas heeft een lager zoutgehalte dan de gewone 48+ kaas.
  • Onze collectie buitenlandse kazen bestaat uit kazen afkomstig uit onder andere Italië, Engeland, Duitsland en Frankrijk.
  • De kaasfondue maakt van elke gelegenheid een feestje, en kan in verschillende smaken besteld worden. We maken de kaasfondue ter plekke, alleen nog even raspen. In Proef Weesp, het kookboek gemaakt door Weesper ondernemers, hebben we ons kaasfondue recept gedeeld. 
  • Hilversum Op woensdag en zaterdag staan we op de markt in Hilversum. De markt duurt van 7:00 tot 16:00uur. Lees hier meer over De Markt van Hilversum. 
  • Laren Op vrijdag staan we op de markt in Laren. De markt begint om 11:30 en eindigt om 17:00uur.

Parmezan